Borttagning av vårtor

Behandling av vårtor

Våra behandlingar mot vårtor

Vi behandlar vårtor antingen genom frysning eller genom IPL. I båda fallen behandlar vi endast det infekterade området.


Frysning av vårtor

Frysning av vårtor har en omedelbar verkan och orsakar oftast ingen ärrbildning men frysningen kan vara något smärtsam och ge upphov till blåsor. Vi använder oss av FreezePen som med sin precisa applikatorstpets endast fryser bort din hudförändring och lämnar den friska omgivande huden intakt.

Hur fungerar metoden

Vi fryser ner vårtan till en mycket låg temperatur vilket effektivt dödar de infekterade cellerna. FreezPen använder sig av flytande dikväveoxid (lustgas) för att förstöra vävnaden genom frysning.

Efter 1-3 dagar bildas en sårskorpa som kan sitta kvar i 1-2 veckor. När skorpan faller av försvinner eller minskar hudfläcken och när skorpan ramlat av blir det kvar en rosa eller pigmenterad fläck. I vissa fall återgår fläcken till normal hudfärg men i vissa undantagsfall kan det bli kvar en vit eller pigmenterad fläck.

Vanliga biverkningar är rodnad och svullnad och ibland blir det en blåsa på det behandlade området. Beroende på hudfläckens storlek samt din läkningsförmåga är det färdigläkt på ca 4-6 veckor.

Vilka kan behandlas

Vi brukar inte rekommendera behandlingen för mindre barn då metoden kan vara lite smärtsam.IPL (Laser)

Att ta bort en vårta med IPL är en effektiv och samtidigt skonsam metod. Behandlingen ger endast en mycket kortvarig (sekundsnabb) smärta. Resultatet ser du gradvis efter 2-4 månader men de flesta känner ganska snart att vårtor som sitter under foten inte längre gör ont så som den gjorde innan behandlingen.

Hur fungerar IPL-metoden

Metoden går ut på att ta bort blodförsörjningen till vårtan varefter den "dör".

Vilka kan behandlas

Vi behandlar i stor sett alla med IPL-metoden, inkl barn.


Prislista borttagning av vårtor

Frysning av vårtor, 20 min.

Vi använder oss av FreezePen som fryser ner vårtan och som gör att alla infekterade celler förstörs. Behandlingen bör upprepas 3-5 gånger. Gamla eller stora vårtor kan dock kräva fler behandlingar.

Det bör gå 2-3 veckor mellan dina behandlingar.


600:-

Borttagning-Frysning-Vårtor
frysning av vårtor

Borttagning av vårtor med IPL, 20 min.

Vi använder oss av Powerlites IPL när vi tar bort vårtor. Metoden går ut på att ta bort blodförsörjningen till vårtan varefter den dör.

Behandlingen kan behöva upprepas med ca 3 veckors mellanrum.


500:-

Borttagning-vårtor-IPL
laser och vårtor

Kontakta oss om du har några frågor inför din behandling av vårtor på 08-30 39 00 eller via mail.