DermaPen - Micro needling

dermapen-behandling

Dermapen

DermaPen är en kontrollerad, fraktionerad och riktad nålbehandling som stimulerar hudens tillväxtfaktorer och kollagen produktion. Resultaten är jämförbara med laser-behandlingar men utan biverkningar och med minimal återhämtningstid.

Till skillnad från traditionella microneedling rollers orsakar DermaPen mindre trauma i huden och minimal epidermal (hud) skada, varför smärta och obehag minskar. Detta gör DermaPen till en säkrare och mer effektiv behandlingsform.

Inför din Dermapen behandling genomför vi tillsammans en personlig konsultation och rådgivning där vi går igenom dina önskemål. Baserat på detta och dina individuella förutsättningar föreslår vi en lämplig behandlingsplan. Vi är alla utbildade och certifierade hudterapeuter som vill ge dig den bästa rådgivningen och det bästa resultatet.

DermaPen är lämplig att användas i följande indikationer:

  • Akne ärr, kirurgiska ärr och ärr av brännskador.
  • Hudföryngring och huduppstramning
  • Rynkor och fina linjer
  • Hudbristningar
  • Pigmenteringar
  • Acne och oren hud
  • Stora porer
  • Milier

Prislista Anti-Age behandlingar med DermaPen

DermaPen - Ögon, 30 min.

Anti-Aging behandling av huden runt ögonen med DermaPen.


995:-

Boka ansiktsbehandling med Dermapen

DermaPen - Kinder, 30 min

Anti-Aging behandling eller behandling av ärr på kinder med DermaPen.


995:-

DermaPen - Ansikte, 40 min.

Anti-Aging behandling eller behandling av ärr i hela ansiktet med DermaPen.


1695:-

(Ord.pris 1995:-)

Boka Anti-Aging med Dermapen

DermaPen - Ansikte och hals, 60 min.

Anti-Aging behandling eller behandling av ärr i ansikte och halsen med DermaPen.


1995:-

(Ord.pris 2795:-)

Boka Anti-Aging med Dermapen

DermaPen - Ansikte, hals och dekolletage, 70 min.

Anti-Aging behandling eller behandling av ärr i ansikte, hals och dekolletage med DermaPen.


2995:-

(Ord.pris 3795:-)

Boka Anti-Aging med Dermapen


Mer information om DermaPen

Hur fungerar DermaPen?

Dermapen penetrerar huden mellan 20 till 90 gånger per sekund med en reglerbar hastighet, och från 0,25 mm till 2 mm djup, beroende på vilket område och indikation som skall behandlas.

DermaPen använder sterila engångsnålar som eliminerar risken för smittspridning. De justerbara nåldjupen tillåter en behandling anpassad efter dina individuella behov.

Hur gå en behandling till

Vi inleder vår DermaPen behandling med att noggrant rengöra huden. Sedan gör vi en kemisk peeling som anpassas efter din hud. Peelingen har en utjämnande effekt på huden samt avlägsnar döda hudceller. Därefter inleder vi vår DermaPen microneedling-behandling.

När DermaPen flyttas över hudens yta stimulerar den till nyproduktion av naturligt kollagen, samtidigt som fina microkanaler skapas i huden. Microkanalerna ökar hudens upptagningsförmåga av näringsämnen och fukt. Detta ger även en kollagenstimulerande effekt djupt ned i huden samt säkerställer och höjer upptaget av behandlingspreparat

DermaPen-behandlingen avslutas med applicering av en lugnande och återställande ansiktsmask samt en solskydddande kräm. Behandlingen sker med minsta möjliga obehag.

Hur många behandlingar rekommenderas för lyster/uppfräschning, hudföryngring och ärr?

I de flesta fall ser vi resultat redan efter den första behandlingen. Mer varaktiga resultat kommer dock först vid 3-6 behandlingar med DermaPen.

En allmän vägledning vad gäller antalet behandlingar med DermaPen:

Indikation Antal Upprepning
Lyster Vid behov 6-8 veckor
Hudföryngring 3-6 st 6-8 veckor
Hudbristningar 4-8 st 6-8 veckor
Ärr (acne, kirurgi, brännskada) 6-10 st 6 veckor
Pigmentering 4-6 st 2-4 veckorBör jag förbereda min hud innan en DermaPen behandling?

För bästa resultat rekommenderar vi att använda effektiva hudvårdspreparat, såsom Vitamin A eller C, för att bygga upp och stärka huden (speciellt för tunna eller ömtåliga hudområden). Fortsätt gärna att använda dessa rekommenderade lösningar efter behandlingarna.


Hur länge tar det innan jag ser resultat?

Vanligtvis kommer du att se resultat redan efter första behandlingen. Mer varaktiga resultat kommer att ske efter 3 till 6 behandlingar. Din huds kondition kommer att fortsätta att förbättras under de närmaste 6-12 månaderna efter en kur av DermaPen-behandlingar, och i kombination med rekommenderade hudvårdsprodukter.


Är behandlingen smärtsam?

Upp till 0,5mm är en DermaPen behandlingen i princip smärtfri. För behandlingar över 0.5mm djup kan en lokalbedövande kräm eventuellt användas (appliceras 15-40 minuter innan behandling) för en helt smärtfri behandling.


Hur ser återhämtningstiden ut efter behandling?

Generellt är det ingen återhämtningstid efter en DermaPen-behandling, men du kan uppleva ansiktsrodnad upp till 12 timmar efter behandlingen. I vissa enskilda fall kan det ta någon dag innan huden återhämtat sig helt. De flesta kan återgå till normala dagliga aktiviteter direkt efter en DermaPen-behandling.

Man bör undvika att använda makeup under resten av dagen samt andra aktiviteter som gör att du svettas kraftigt, tex intensiv träning eller bastubad. Undvik att tvätta huden på kvällen utan låt huden vila. Applicera gärna mer fuktgivande kräm om huden känns lite torr och irriterad.