FreezPen - Borttagning godartade hudförändringar

FreezePen

Borrttagning av fibrom, skintags och åldersfläckar

Freezpen gör din hud fläckfri

Freezpen är en avancerad och effektiv kryobehandling som på några sekunder avlägsnar godartade hudförändringar. Vi behandlar följande förändringar i din hud:

  • Leverfläckar
  • Pigmenteringar
  • Vårtor
  • Fibrom
  • Hemangiom
  • Sebboroiska Keratoser
  • Större milier

Behandlingen är snabb, säker, effektiv och smärtfri. Vi använder oss av en fryspenna som har mycket smal applikationsspets som endast fryser bort hudförändringen och inte den omgivande friska huden. Det innebär att din behandling kommer att ge minimalt med obehag. Eftersom vår fryspenna är så precis kan även hudförändringar i ansikte och runt ögonen behandlas på ett säkert sätt.

Läs gärna mer om godartade hudförändringar på Euromelanoma.org. Kom ihåg att först få dina hudförändringar undersökta av läkare.

FreezPen är FDA-godkänd, den kvalitetsutmärkelse som anses vara marknadens mest svåraste att få.Efter behandlingen

Några minuter upp till några timmar efter behandlingen kan en brännande, kliande känsla kvarstå. Huden kan bli röd runt det behandlande området pga kyla och irritation. Det kan även bildas en vattenblåsa men som försvinner efter några timmar.

Det är väldigt viktigt att inte peta sönder denna då infektion kan uppstå och läkningen försämras. Hudförändringen blir först mörkare och efter några dagar bildas ofta en sårskorpa som med tiden faller av. Även här är det mycket viktigt att inte peta bort sårskorpan. Läkningen är olika från person till person och beroende på vilket område som behandlats men generellt tar det mellan 1-3 veckor.

Är behandlingen smärtsam?

Kylan har en smärtlindrande effekt vilket gör att man inte behöver använda någon bedövning. Under behandlingen kan man känna en stickande känsla i huden som snart lägger sig. Några minuter efter behandlingen kan en brännande och stickande känsla kvarstå och i vissa fall bildas en vattenblåsa vilken lägger sig efter några timmar.

Bör man göra en uppföljning efter behandlingen?

Resultatet efter behandling med Freezpen är individuellt och vi rekommenderar en uppföljning efter 2-6v efter utförd behandling, ofta behövs 1-3 behandlingar per hudförändring. Önskat resultat varierar beroende på vilket område som behandlas och utgångsläget.

Kan behandling utföras om jag har mörkare hudtyp?

Vänligen kontakta oss för konsultation om du har en mörkare hudtyp eller regelbundet solar då risk för hypo-eller hyperpigemntering finns.

Finns det några biverkningar?

Freezpen behandlingen har en relativt låg risk men det kan uppstå några biverkningar.
• Pigmenteringar (hypo eller hyper). Detta ses oftare hos personer med en mörkare hudtyp.
• Blåsbildning ( lägger sig oftast inom ett dygn)
• Känslobortfall i områden där nerver ligger nära ytan av huden, som tex på fingrar, handled och området bakom örat.
• Hårsäcksskada, vid behandling i område där grövre terminalhår finns kan dessa hårsäckar dö.


Prislista

FreezPen, 20 min.

Frysning av godartade hudförändringar. Vid ditt första besök avsätter vi en del av tiden åt konsultation.

Om det är ett födelsemärke som du vill ta bort är det viktigt att du först fått dem bedömda av en läkare då vi inte har någon möjlighet till provtagning. Priset är beroende på område och storlek.
Från 600:-

Boka
frysning av hudförändringar